Verzilver uw goud!

Verkopen van goud en zilver in meer dan 70 locaties in Nederland.

Wat wij inkopen Onze kantoren

Wat wij inkopen

Gouden sieraden

Heeft u nog sieraden die niet gedragen worden, kapot zijn of die u persoonlijk niet mooi vindt? Al deze sieraden zijn bij ons in het Goudwisselkantoor te verzilveren voor geld. De goudkoers is de laatste tijd sterk gestegen, waardoor het nu de juiste tijd is om uw sieraden te verkopen.

U kunt bij ons terecht voor al uw gouden sieraden zoals kettingen, broches, horloges, ringen, armbanden, bedels, oorbellen, etc. Wij taxeren het voor u en bieden een reële prijs op basis van de huidige koersen.

Ook kopen wij afval van goudsmeden, stans en gietresten van edelmateriaal, afval/slijpsel van tandtechnische laboratoria, en alle andere edelmetaal houdend materiaal. Daarnaast zijn uw gouden tanden en kiezen ook welkom om in te leveren.

Gouden munten

Bij ons kunt terecht voor al uw gouden munten. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring met het inkopen van gouden munten. Deze kennis kunnen we dan ook optimaal benutten om uw munten te taxeren en van een waarde te voorzien. Gouden munten zijn zowel nationaal als internationaal geslagen.

In Nederland is de gouden tientje’ de meest bekende gouden munt. Onder aan de pagina vindt u een duidelijke uiteenzetting van alle soorten munten die zijn geslagen in goud. Naast de goudwaarde bestaat ook de mogelijkheid dat de gouden munten nog een verzamelwaarde bezit die vaak hoger ligt dan de goudwaarde.

Deze meerprijs door verzamelwaarde is afhankelijk van jaartallen en kwaliteit. Belangrijk is dat we deze munten dan ook daadwerkelijk moeten zien om deze te kunnen taxeren. Op internationale vlak komen Krugerrands, Maple Leafs, 20 Dollar en de Coronas vaak voor. Deze gouden munten hebben geen verzamelwaarde, maar kunnen zeker wel getaxeerd en verkocht worden in een van onze kantoren.

Dit zijn de gouden munten waar u bij ons mee terecht kunt voor taxatie:

Munten uit Nederland

  • 5 gulden goud
  • 10 gulden goud
  • Gouden Rijders
  • Enkele gouden ducaat
  • Dubbele gouden ducaat

Buitenlandse munten

Gouden baren

Gouden baren zijn in verschillende gewichten uit gegeven. De meest gangbare baren zijn:

Gewicht in grammen: Gewicht in grammen:
1 75
2.5 100
5 125
7.5 250
10 500
25 750
50 1000

De meest gebruikte eenheid is de kilo. Een kilo die gekeurd is bevat 999,9 gram zuiver goud. De grootste goudstaaf weegt 12,44 kilo. Deze worden voornamelijk gebruikt bij banken. Deze goud baren zijn ook te verzilveren bij ons in het Goudwisselkantoor.

Zilver

Bent u nog in het bezit van zilveren munten, baren, sieraden of een zilver servies? Ook hiermee kunt u terecht bij een van onze Goudwisselkantoren. De zilverkoers is de laatste tijd sterk gestegen, waardoor het nu de juiste tijd is om zilver te verkopen. In Nederland zijn er in het verleden veel zilveren munten geslagen zoals de zilveren guldens, rijksdaalders, tientjes, 50 gulden stukken etc. Deze zijn niet meer in te leveren bij de bank, maar kunnen nog wel ingewisseld worden bij het Goudwisselkantoor.

Daarnaast zijn er ook veel penningen in het verleden geslagen die zilver bevatten. Ook in het buitenland zijn veel zilveren munten geslagen zoals de Amerikaanse ‘Silver Eagle’ of de Canadese ‘Maple Leaf’. Hebt u in de afgelopen periode in zilveren baren belegd? Dan is het nu een goed moment om uw baren om te zetten in geld.

Mede door de sterke stijgingen de afgelopen periode is het op dit moment zeker interessant. Ook kunt u bij ons terecht voor taxatie van zilver bestek, zilver servies en zilveren siervoorwerpen als zilveren kandelaren, zilveren theepotjes etc. Wij bepalen voor u de waarde en betalen u contant of indien gewenst per bank.